Ana Sayfa - Mesaj Yaz- Mesaj Oku




teras çatıda su+ısı izolasyonu !

22.11.2004

   Merhaba,

Teras çatıda su ve ısı izolasyonu hk.bilgilenmek istiyorum.Müteaahhit betonarme betonuna meyil şapı dökmeden bir kat su yalıtım membranı serdirmiş ve üzerini de üstelik hiç kapatmadan çekip gitmiş.
Aradan 5 sene geçmiş. Varolan membran hava şartlarına maruz kaldığından tüm fonksiyonunu yitirmiş.Şu an tavanımız korkunç rutubetli .Evin içi buz gibi soğuk.Otak alan olmasına rağmen kendi sağlığımız için...teras çatımızın izolasyonunu biz üstlenmek durumundayız.Hem ekonomik hem de DOĞRU ve GÜVENLİ çözüm arayışındayız.Piyasada oldukça fazla altenatif var...fakat milyarlardan bahsedilmekte...Ne dersiniz bu işin çözümü sizce hangi yol olmalı????

İvedi bir şekilde düşüncelerinizi bekliyorum.
Saygılar,
F.Türkay
YAZAN: Filiz Türkay
.::civilturk.com::.




Bu Mesaja Ait Yorumlar




   teras çatı

09.01.2005

   merhaba filiz hanım
Sorununuz birkaç yönden ele alınmalıdır
Teras çatıda yalıtım yapmanın vazgeçilmez şartı ısı ve su yalıtımın birlikte düşünülmesi gerekliliğidir.En iyi su yalıtımını yapmış olsanız dahi ısı yalıtımı yapmamış iseniz içerideki sıcak havanın soğuk tavan betonunuzda yoğuşması nedeni ile sorun yaşamanız kaçınılmazdır.Eğer su yalıtım malzemesi olarak membran seçmiş iseniz durum biraz daha karmaşık hale gelir.Çünkü membran hava alabilen bir malzeme değildir.İçeriden gelen su buharı yoğuşarak membran ile beton arasında su katmanı olşturur.Kış aylarında bu su tabakası donarak genleşir ve membranın ek yerlerinden açılmasına neden olur.Bu arada betonunuz dışarıdan su alırmışcasına tahrip olur.Bunu önlemek için membran yapılmadan önce beton yüzeyinde küçük hava çıkış bacaları olşturmanız gerekir.
Diğer taraftan şap yekpare olarak dökülmez.Duvar ve parapet diplerinde genleşme derzleri bıraklır ayrıca max 2mx2m anolar halinde ve yine aralarında genleşme derzi bırakılarak dökülür.aksi halde şap kontrolsüz olarak çatlar.Genleşme derzleri arası özel mastik ve fitiller ile doldurulur.
Şap ile söylenmesi gereken bir diğer konu farklı yüzey gerilimleri ile ilgilidir.Beton ve şap iki ayrı malzemedir ve farklı yüzey gerilimlerine sahiptir.Bu nedenle iki malzeme üst üste geldiğinde birbirine kaynamaz.Şap dökülmeden önce yüzeye aderans köprüsü oluşturacak mikroçimento emülsüyonu sürülür ve henüz taze iken şep atılır.Bu suretle iki farklı malzeme birbirine yapıştırılmış olur.
YOLLAYAN: ARMAĞAN YAVAŞOĞLU

   Yalitim

26.11.2004

   Filiz Hanım

Öncelikle terasınıza nasıl bir yalıtım sistemi uygulayacaginiza karar verip ,Sonra bu sistemleri fiyatlari arasinda bir kiyaslama yapmaniz gerekmekte..

fiyat yukseklikleri de gozlemledigim kadariyla malzemelerden kaynaklanmaktadir...

Genelde Uygulanan ve benim de tavsiye edecegim yalitim sistem Detayi (isi+su) asagidaki linkte sayfanin sonunda Geleneksel Yalitim Basligi altinda bulunan sistemdir.

http://www.civilturk.com/default.asp?PG=94

Yalitim sirasinda giderler cok onemlidir.
Giderlerin izolasyonla birlestigi detaylara dikkat etmek gerekmektedir.Cogu zaman sorunlar buralarda cikmaktadir.
dikkat edilecek diger noktalar:
*yalitim membrani altinda betonda egim sapi

*egimin yonu giderlere dogru olmali..cukrular vs olmamali..kontrolunuzde gozle gorulebilir..

*isi yalitimi altindan membranin ustunde gezinebilecek su icin ayri gider tavsiye ederim, ozel giderler piyasada vardir. (bu cogu zaman uygulanmamakta..onemli bir detay.yani terasinizda terasin ustundeki suyu toplamak icin bir gider..onun alt kotunda yalitimin ustundeki suyu toplamak icin 2. gider olacak.. )

* ve terasinizin ust kotunda gidere dogru egim

Yalitimda hedef suyun iceri girmemesi degil..suyun terastan biran once uzaklastirilmasidir.Terasinizda duran su cogu zaman bir yol bulacaktir.

Fiyat konusuna gelince bir yontemi kesinlikle ucuz diye tercih etmeyiniz..

ya da tercih ettiginiz hesapli ve etkili bir yontem olursa bunu sitemizle paylasabilirsiniz..

boyle bir cozumu burada sunmaktan memnun oluruz..

ucuz cozum basariya ulasmassa onu da hosgorunuze siginarak uygulamada ki hatalar bolumunde yayinlayabiliriz:)

saygilar
erdinc ozkara (inş.muh)

YOLLAYAN: Erdinç Özkara

   yalıtımm

23.11.2004

   parke ziftlerini kullanarak maliyeti düşürebilirsiniz ama görünümü biraz kötü olabilir
YOLLAYAN: hakan boştaki mühendiss
hakan boştaki mühendiss isimli kullanıcı mail adresini belirtmemiş... hakan boştaki mühendiss isimli kullanıcı icq numarasını belirtmemiş... hakan boştaki mühendiss isimli kullanıcı internet sitesini belirtmemiş...

   kitap

22.11.2004

   muhit tin binanın kitabında ve melek liselerin yap teknolejisi yada meslek yüksek okullarının yapıteknolojisi kitabında yada odtüde bulabilirsin
YOLLAYAN: hakan

Yorum Yaz
Adınız Soyadınız :*
E-Mail Adresiniz :
Web Adresiniz :
ICQ :
Mesajınızın Başlıgı :*
Mesajınız :* ?