Ana Sayfa - Mesaj Yaz- Mesaj Oku |
||
Donatı sehpası |
29.01.2005 |
|
Merhabalar, Doseme donati imalatinda kullanilan sehpalar icin cap,aralik gibi kriterler neye gore ayarlanir? Literaturde herhangi bir kayda rastlayamadim. Temel kalinligi 150 cm ve ust donati her 2 yonde Fi32/15 olarak belirlenmistir.. Bu konuda yardimci olacaklara simdiden tesekkurler |
||
|
||
Sehpalar |
29.01.2005 |
|
Sehpaların doseme ust donatilarının sehim yapmasına engel olacak aralikta ve onları tasiyacak saglamlikta olmasi gerekir. Bildigim kadar bununla ilgili ayrintili bir dökuman yok. Kat dösemelerinde uygulanırken de kolay oldugu icin ahsap takozlar vb. elemanlar da kullaniliyor ama temel dosemelerinde sehpa kullanmak gerekir. Bana gosterilen, ögretilen suydu : her m2. ye bir adet gelecek şekilde ve sistemde kullanılan demirlerden ortalama kalınlıkta birinden yapilir. Donatilarin altina koydugunuz zaman sehpanin bacaklari onlari tasiyabilmeli. Kalinlik kriteri budur. Sehpanın üstüne en az iki sıra donati denk gelmeli. Dedigim gibi m2 de bir degil de 2m2 de birde konabilir. Sizin donatilariniz kalin oldugu için belki 2mlik aralikta sehim yapmayabilir. Onemli olan donatilari, beton dokulene kadar ayni seviyede tutmak.. Konuyla ilgili olarak bildigim , bana zamaninda aktarilan ve ogretilenler bu. Umarim isinize yarar Bülent ÖZSOY inş. müh. YÜ.82 |
||
|
||