Ana Sayfa - Mesaj Yaz- Mesaj Oku




çelik konstürüksiyon acil!

08.02.2005

   Yapıda kullanılan kolonlar H profili.bunların etrafına kalıp çakıp betonmu dökelim veya varsa başka öneriniz çok acil yazın.
YAZAN: muhammet atalay
.::civilturk.com::.




Bu Mesaja Ait Yorumlar




   Kompozit Sistemler

25.02.2005

   
Merhabalar,

Seçilen çelik profilin etrafını betonla kaplamanın eğer kompozit çalıştırılmayacaksa yangın koruması dışında pek bir anlamı yok. Yanlız eğer sistem kompozit çalıştırılacaksa (bunun için beton ile çelik arasındaki kayma kuvvetlerini karşılayabilecek sayıda ankraj çubuğu kullanılmalıdır) gerekli çelik kesitinin önemli ölçüde azaldığı bilinmektedir. Bir örnek vermek gerekirse 800KNm moment HE 400A profili ile karşılanabilmektedir, aynı moment kompozit çalışan HE 300A profili ile de karşılanabilmektedir.

Ali Bozer
İnş. Yük. Müh.
Boğaziçi Ün.
YOLLAYAN: Ali Bozer

   Projesi Yok mu?

07.02.2005

   Sn Muhammet ATALAY
  Anlamadigim bir nokta var.Acikliga kavusturursaniz sevinirim.Bahsettiginiz yapinin bir projesi yok mu?Yapilar insanlardan gorus alinarak yapilmazlar.Projelerine uygun olarak insa edilirler.Proje harici degisiklikler yapilarda onemli sorunlara yol acabilirler.Sorunuzun cevabi eger yapi proje asamasinda ise bence celik konstruksyon bir sistemin secilmesinin amaci bence yapinin hafif olmasi,imalatinin suratli olmasi,demontaj olabilmesi.suneklik ozelliginden dolayi depreme dayanikli bir yapi malzemesi olmasi gibi sebeplerden olabilir.Eger konstruksyon betonla kaplanacaksa neden celik konstruksyon tercih edelim?Hem 2. bir malzeme maliyet artisi getirir hem zaman acisindan sure insaat bitim suresine etki eder hem yapiyi agirlastirir hem de statik sistemi degistirir.Tek avantaji extra yangin dayanimi saglayabilecek olmasidir.Ben bunun icin beton kaplamayi tercih etmem.Eger yapi proje asamasinda ise yapi kullanim amaci ve muhendislik hesaplari maliyet,is bitirme sureleri gibi etkenler goz onunde bulundurularak ya betonarme yada celik konstruksyon arasinda bir secim yapilabilir.Eger mevcut proje varsa projede nasilsa oyle uygulanmasi gerekir.
  Korbay AKCI
  OKAR METAL INS LTD STI
  PROJE MUD.
YOLLAYAN: Korbay AKCI

Yorum Yaz
Adınız Soyadınız :*
E-Mail Adresiniz :
Web Adresiniz :
ICQ :
Mesajınızın Başlıgı :*
Mesajınız :* ?