Ana Sayfa - Mesaj Yaz- Mesaj Oku




BETON ÇEŞİTLERİ

15.02.2005

   BETON ÇEŞİTLERİ NELERDİR.
BETONARME KALIBI NEDİR NERELERDE UYGULANIRİ.
BEN İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİSİYİM YUKARIDAKİ SORULARIN CEVAPLARINI E-MAİL İMİZE GÖNDERİRSENİZ MEMNUN OLURUZ.
YAZAN: mehmet şah bulut
.::civilturk.com::.




Bu Mesaja Ait Yorumlar




   araştırıcı

06.03.2005

   mehmet şah arkadaşımız gerçekten çok anlamlı bir soru sormuş onu araştırıcı kişiliğinden dolayı kutluyorum , derslerinde başarılar diliyorum...
YOLLAYAN: ahmet siverek
ahmet siverek isimli kullanıcı mail adresini belirtmemiş... ahmet siverek isimli kullanıcı icq numarasını belirtmemiş... ahmet siverek isimli kullanıcı internet sitesini belirtmemiş...

   kalıp nedir

04.03.2005

   http://www.civilturk.com/default.asp?PG=109
bu sitede bu sorunun cevabını bulabilirsin.
YOLLAYAN: ferudun özek
ferudun özek isimli kullanıcı mail adresini belirtmemiş... ferudun özek isimli kullanıcı icq numarasını belirtmemiş... ferudun özek isimli kullanıcı internet sitesini belirtmemiş...

   Beton çeşitleri

04.03.2005

   Yoğunluklarına göre betonlar ; hafif betonlaryoğunluğu 0,8-2,0kg/desimetreküp,normal betonlar(2,0-2,6),ağır betonlar3,2 den büyük yoğunluğa sahip betonlardır.
Basınç dayanımına göre betonlar;C2 den C 12 'ye kadar olan düşük dayanımlı,C 12 den C30'a kadar olna normal dayanımlı, C 35 üstü yüksek dayanımlı betonlar olarak adlandırılır.
Üretildikleri yere göre betonlar;şantiye betonu,santral betonu olarak
Özel betonlar ise;
Püskürtme beton,lifli beton,ferrocement beton,vakumlu beton,silindire sıkıştırılmış betonve yapı elemanının özelliğine göre üretilen betonlar olarak gruplandırılır.

Betonarme kalıbı; yapının taşıyıcı sisteminin kiriş,kolon ve döşemenin yanı sıra duvarların istenilen şekli verilmesini sağlayan kalıptır. Kalıp hazırlanır içine donatısı yerleştirilir ardından hazırlanan beton dökülür.beton sertleştikten sonra yani prizini tamamladıktan sonra kalıplar sökülür. yani elemana şekil verme işine ve sistemin elemanlarının birbirine bağlanmasını sağlar.
YOLLAYAN: Ferudun Özek

   tembellik

04.03.2005

   bende Korbay bey gibi dusunuyorum. sorunuzun yanıtı aslında cok temel bir beton bilgisine sahip olundugu taktirde; uzerine yapılacak kısa sureli arastırmalarla bulunabilirdi. muhendis arastırması gereken kisidir diye dusunuyorum ben. once arastırmalı akabinde yetmedigimiz veya ulasamadıgımız noktalarda yardım talebinde bulunulmalı bence. kolaycılıga kacmak bir muhendisin en son basvuracagı yontem olmalıdır.
saygılarımla
İnşaat muhendisi
ibrahim ÇOLAK
YOLLAYAN: ibrahim ÇOLAK

   Betonu Siniflandirmak

27.02.2005

   Sn Mehmet SAH,
Betonu bircok kategoride cesitli siniflara ayirmak mumkundur.
  Beton Sinifi olarak kullanilan ifade betonun hangi basinc dayanimi sinifina girdigini belirtir.Ornegin BS 20,BS 25.BS 30,BS 35,BS 40,BS 50 gibi kisaltilmis ifadeler.
    Beton 300,Beton 350 gibi ifadeler betonun 1 m3 icindeki cimento agirligini kg olarak ifade eder.
   Beton icindeki agrega boyutlarina ve cesidine gore su gerimsizligine,dayanim alma sureleri gibi bircok kategoride siniflara ayrilir.
   Gelisen teknoloji ile ozel amacli betonlar uretmek amaci ile bircok yapi kimyasallari gelistirilmistir.Bu kimyasallari,su/cimento oranindaki degisiklikler ve agrega karisim oranlarindaki oynamalarla betonun ozellikleri ile oynamak mumkun olmaktadir.Bu yuzden betonu bircok kategorilerde bircok siniflara ayirmak mumkundur.
    Universite yillarinda  konuyla ilgili gerekli teknik bilgilere ulasmak hic de zor degildir.Eger konu ilginizi cekerse son teknolojik arastirmalar ve makalelere biraz arastirma ile ulasabilirsiniz.Biraz tembellik mi yapiyoruz acaba?

Korbay AKCI
OKAR Metal Ins.Ltd Sti.
Proje Mud.   
YOLLAYAN: Korbay AKCI

Yorum Yaz
Adınız Soyadınız :*
E-Mail Adresiniz :
Web Adresiniz :
ICQ :
Mesajınızın Başlıgı :*
Mesajınız :* ?