Ana Sayfa - Mesaj Yaz- Mesaj Oku




betonarmede yumuşak yapı nedemektir?

24.02.2005

   MERHABA BEN KTÜ RİZE M.Y.O.İNŞAAT BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİYİM.BETONARMEDE YUMUŞAK YAPI NEDEMEKTİR?BU KONUDA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.HOŞÇAKALIN
YAZAN: FERİT CİCERALİ
.::civilturk.com::.




Bu Mesaja Ait Yorumlar




   Yum uşak kat

07.03.2005

   Bölme duvarı alçıpan veya ahşap olsaydı yumuşak kat olurmuydu????????????
YOLLAYAN: Ersin Avanoğlu
Ersin Avanoğlu isimli kullanıcı mail adresini belirtmemiş... Ersin Avanoğlu isimli kullanıcı icq numarasını belirtmemiş... Ersin Avanoğlu isimli kullanıcı internet sitesini belirtmemiş...

   Yumuşak kat

07.03.2005

   Önemli olan betonarmeyi iyi ve doğru kullanabilmek.Rijitliği sağlarken esnekliği kaybediyorsun..Ayrıca bölme duvarı pencere altındaki kısmlarda kolonla birleştiği için kısa kolon oluşuyor.Gevrek malzemeyi koyan yok.Ne kadar gevrek ve hafif malzeme kullanırsak depremin hasarı da o kadar azolur.Bence bölme duvarları ahşap veya alçıpan olmalı ki daha hafif bir yapı oluşturalım.Ayrıca depremde ilk çatlayan dökülen tuğlalar olduğu için insanların ölümüne yol açıyor.Daha hafif malzemeyle bu ölümler en aza indirgenir.
Ersin Avanoğlu
YOLLAYAN: Ersin Avanoğlu
Ersin Avanoğlu isimli kullanıcı mail adresini belirtmemiş... Ersin Avanoğlu isimli kullanıcı icq numarasını belirtmemiş... Ersin Avanoğlu isimli kullanıcı internet sitesini belirtmemiş...

   Yumuşak Kat

05.03.2005

   Dükkan,mağaza gibi nedenlerle giriş katında dolgu duvarları kaldırılmış olan ve zayıflatılmış katlara yumuşak kat (tehlikeli kat) denir.
burada dikkat edilmesi gereken, yumuşak katın binanın rijitliğini bozmayacak şekilde yapılmasıdır. aksi halde  yükbindiği kolana fazla yük getirerek binanın rijitliği bozar,rijitliğin sağlandığı durumlarda binaya yük olarak etkisi fazla yoktur.
YOLLAYAN: Ferudun Özek

   Yumuşak KAT

04.03.2005

   Bölme duvarını statik hesaplarda bir fonksiyonu olmadığı için hesaba katmıyoruz.Sadece yük getirdiği için kirişlere hesapta katılır.Ama hiçbir özelliği yoktur.Adı üzerinde bölme duvarı.Acaba bölme duvarını kaldırıp depremde binaya ağırlık getirdiği için..Alçıpan duvarlar yapsaydık rijitlik sağlarmıydı???
Ersin AVANOĞLU
  İnş.Müh.
YOLLAYAN: Ersin AVANOĞLU

   TEŞEKKÜR

26.02.2005

   VERMİŞ OLDUĞUNUZ BİLGİLER İÇİN SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
YOLLAYAN: FERİT CİCERALİ

   Yumaşak Kat

25.02.2005

   Yumuşak kat bir katttaki rijitliğin üst katlara oranla az olması demektir. Bilindiği üzere yapı sistemlerinde kolon ve kirişlerin dışında bölme duvarları da rijitlik sağlamaktadır. Genellikle giriş katı dükkan,mağza v.b gibi kullanılan konutlarda giriş katında bölme duvarları kullanılmadığından bu katın rijitliği üst katlara oranla düşük olur. Dolayısıyla depremde bina deplasman eğrisi arzu edildiği üzere ters üçgen şeklinde(bu da bir idealleştirmedir)  katların kümülatif toplamı  olarak değil büyük oranda yumuşak katın deplasmanı şeklinde gerçekleşir. İkinci mertebe etkileri de hesaba katıldığında  bu durum kat mekanizmasına dolayısıyla göçmelere sebep verebilir.

Ali Bozer
İnş. Yük. Müh.
Boğaziçi Ün.
YOLLAYAN: Ali Bozer

Yorum Yaz
Adınız Soyadınız :*
E-Mail Adresiniz :
Web Adresiniz :
ICQ :
Mesajınızın Başlıgı :*
Mesajınız :* ?