Ana Sayfa - Mesaj Yaz- Mesaj Oku




ara sahanlık

27.07.2005

   iyi günler. düşük kottaki ara sahanlık döşemelerini taşımak için aynı kotta kiriş kullanmalıyım. ancak bu durum kısa kolon oluşmasına sebep oluyor. statik proje yapan veya bu konuda tecrübeli meslektaşlarım benimle tecrübelerini paylaşabilirse çok sevinirim.
YAZAN: kadir toy
.::civilturk.com::.




Bu Mesaja Ait Yorumlar




   kısa kolon

11.08.2005

   öncelikle teşekkür ederim, ancak etriye sıklaştırmasının kolon kiriş kesme güvenliği sorununu ortadan kaldırabilmesi konusunda eminmisiniz. kesme güvenliği; beton sınıfı, kirişin kolona bağlandığı nokta,kolonun ve kirişin kesit büyüklüğü, kirişin donatısı ve donatı sınıfı gibi değişkenlere bağlıdır. etriye sıklaştırmasının etkisini biraz açabilir misiniz? teşekkürler.
YOLLAYAN: kadir toy

   Kısa kolon

08.08.2005

   Kısa kolon çıkan kolonlarda etriye sıklaştırılmasına gidilmesi daha doğru olur. Buna göre kolon-kiriş kesme güvenliği de sorunu ortadan kaldırılabilinir.
YOLLAYAN: Sefer TAŞHAN

   Kısa Kolon

27.07.2005

   Bir projeci olmamakla benzer bir durumda projeci arkadaşlarla tartışmamız sonucunda vardığımız ortak nokta :

Deprem kuvvetlerinde Kısa Kolon da  kolona etkiyen kesme kuvvetleri artmaktadir. Kesme kuvvetlerini ise etriyeler karşıladığından bu sorunun çözümü etriye sıklaştırması ya da etriye donatı kesitinin artirilmasidir.
YOLLAYAN: Erdinç Özkara
Erdinç Özkara isimli kullanıcı mail adresini belirtmemiş... Erdinç Özkara isimli kullanıcı icq numarasını belirtmemiş... Erdinç Özkara isimli kullanıcı internet sitesini belirtmemiş...

Yorum Yaz
Adınız Soyadınız :*
E-Mail Adresiniz :
Web Adresiniz :
ICQ :
Mesajınızın Başlıgı :*
Mesajınız :* ?