Civilturk.com 2004 yılında yayın hayatına başlamıştır.
| Anasayfa | Firma Rehberi | FOTOHATA | Hiciv | Soru&Cevap | |
 





Araştırmaların altına sadece teknik yorumlarınızıve araştırma konusu ile ilgili inşaat tecrübelerinizi yazın.
Okunduğunda Fayda sağlamayan , Bilgi içermeyen YORUM YAZMAyınız.

SİTEMİZDE TOPLAM 388 ADET YORUM YAPILMIŞTIR.

.:: Arastirmaya Git >
02.05.2005

.:: Yapı ruhsatı alınması ::.
Yapı ruhsatı alınabilmesi için yapılması gerekenleri Beşiktaş Belediyesi İmar ve Planlama Müdürü Ercüment Çikler’den öğrendik.

İmar durumu alınır: Üzerine konut yapılacak parsele ait tapu ve çap örneği (kadastro planına göre taşınmazın geometrik konumunu gösteren belge) ve dilekçe ile müracaat edilerek belediyeden imar durumu alınır. Ancak bu müracaatı yapabilmek için, ilgili parselin sahibi veya hissedarı olmanız şarttır.

Röperli kroki alınır: Tapu Kadastro Müdürlüğü’nden röperli kroki alınır.

Röleveler tanzim edilir: Belediye Harita Müdürlüğü’nden imar durumuna uygun inşaat istikamet rölevesi ile arazi ve yol kotlarının belirlendiği kot kesit rölevesi tanzim edilir.

Jeoteknik rapor alınır: Parsele ait, bir jeoloji mühendisi ya da üniversite tarafından hazırlanan, zemin jeoteknik raporu alınır.

Trafo belgesi alınır: Parselin bağlı bulunduğu elektrik dağıtım müessesesinden trafo belgesi alınır.

Parselde eski eser varsa: Üzerinde tescilli eski eser bir yapı bulunan, veya planında kurul kararı alınması şartı olan parsellerde “Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Kurulu” kararı alınması ve teklif projelerinin kurulca onaylatılması gereklidir.

Projeler hazırlanır: Belirtilen belgeler esas alınarak serbest mimar ve mühendislerce mimari, statik, kalorifer, elektrik ve ısı yalıtım projeleri hazırlanır. Hazırlanan projeler belediyeye verilmeden önce; sığınak için Kaymakamlık Sivil Savunma Müdürlüğü, kanal bağlantısı için İSKİ, yangın tedbirleri için ise İtfaiye Müdürlüğü’nden onay alınması gerekir.

Projeler belediyeye sunulur: Büyükşehir Belediye Başkanlığı tescil bürosundan vize ettirilen projeler tasdik için belediyeye sunulur.

Parselde eski yapı varsa yıktırılır: Yapı ruhsatı verilmeden önce parselde boş durumdaki eski mevcut yapının yıkılması gerekir. Bunun için ilgili idarelerce elektrik, su, doğalgaz bağlantıları kesilir. Yatırılmayan emlak vergileri yatırılarak mesul mühendis veya mimarın sorumluluğunda yıkım ruhsatı düzenlenir.

Yapı ruhsatı düzenlenir: Belediye İmar İşleri Müdürlüğü’nce onaylanan mimari statik, elektrik, kalorifer, ısı yalıtımı  projelerine bağlı kalınarak Fen İşleri Müdürlüğü harcı, inşaat ruhsatı harcı ile, parsel veya bina bünyesinde otopark yeri yoksa otopark bedeli tahsis edilerek, serbest mimar veya inşaat mühendisinin sunacağı teknik uygulama sorumluluk belgesine göre imzası alınarak, yapı ruhsatı düzenlenir.

Hisseli parsellerde inşaat koşulları

Özel ifraza tabi hisseli parsellerde imar planına uygun kadastral imar parseli oluşmadan, inşaat müsadesi verilmez. İmar planına uygun oluşmuş parsellerde birden fazla hissedar bulunması durumunda, yapı ruhsatı verme aşamasında tüm hissedarların muvaffakatı, yani izni aranır. Bunun için de her hissedarın belediyeye; noterden tescilli olmak üzere muvaffakatı, arsaya hissedar olduğunu kanıtlayan tapu senedi ve arsaya ilişkin çap örneği ile birlikte başvurması gerekir.

Altyapı hizmetleri için...
Altyapı hizmetleri kanal, su, PTT, elektrik, doğalgaz ve yol olarak sıralanabilir. Hangi yolları izlemeniz gerektiğini Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ali Erkoç açıkladı.

Kanal: Parsel ilgilisi tarafından atıksu projesi hazırlanarak İSKİ Genel Müdürlüğü’ne onaylatılır. Onaylı projeye göre bina atıksu bağlantısı yapılacağı zaman, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nden kazı izni alınarak işlem yapılır ve sonuçlandırılır.

Yol: Yol, kadastrol yol belediye tarafından, imar yolu ise yola cepheli parsel sahiplerince yaptırılır. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nce kontrol edilir. Söz konusu yolların araziye uygulanışı Belediye Harita Müdürlüğü’nce hazırlanan yol profiline göre yapılır. Parsel sahiplerince yaptırılması gereken yollar, 3194 sayılı İmar Yasası’nın 23. maddesine tabi yollardır. Ancak belediyece yapılması gereken yollar için, yola cepheli parsel sahiplerinden iştirak payı alınır. İştirak payının yarısı yolun bir tarafındaki parsellerden, diğer yarısı ise diğer tarafındaki parsellerden alınır. Açılacak yol 2960 sayılı Boğaziçi Yasası kapsamında kalıyor ise her parselden tam bedel alınır, yani iki kat uygulama yapılmış olur.

Su: İnşaat sahipleri İSKİ Genel Müdürlüğü ile su sözleşmesi yapmak zorundadır. İnşaat devam ediyorsa İSKİ Şebeke Şefliği geçici olarak binaya su bağlantısı yapar. İnşaat bitince abone olunur.

Elektrik: İnşaat sahipleri onaylı elektrik sözleşmelerine göre, TEK ile karşılıklı olarak sözleşme yapar. Sözleşme sonrasında Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’nden kazı izni alınarak TEK denetiminde olmak üzere gerekli bağlantı uygulamaları yapılır.

PTT:  İlgili kurum yani PTT, kendi teknik koşullarına göre işlem yapar. Altyapı tesisleri için kazı yapılacaksa, belediyeden kazı ruhsatı alınmak zorundadır.

Doğalgaz: İlgili kurum İGDAŞ, kendi teknik koşullarına göre işlemini yapar. Yapılan işlemler Büyükşehir Belediyesi ile kendi aralarında yapılan protokol çerçevesi içinde yürür. İlçe belediyelerine yalnızca bilgi aktarılır.

http://www.adresdergi.com.tr/pufnokta.htm


Yazan : Erdinç Özkara
email :erdincozkara@civilturk.comTel : 05322548313

.:: Arastirmaya Git >
30.04.2005

.:: PİS SU BORULARI ::.
arkadaslar bu tür işler DENİZLİDE DİSCİ,İSPARTADA İSCİ,ADANADA PAMUKCU,RİZEDE FİNDİKCİ NE İŞ OLSA YAPARİM ABİ mantiğyla yapilmis işlerdir.yapanlara hala DUALAR ediyorum.bu tür hatalar yüzünden kırmadiğim tamir etmediğim bina kalmadi son üc ayda 70 adet oldu.Hatalari buldukca üzülüyorum.üzülmem bir yana 5 aylik bia yeniden insaata dönüyor.giden paralar cabasi.yevmiyemi aliyorum ancak mal sahiplerne aciyorum.bu gün en ufak tamirat 350 ,500 ytl arasina mal oluyor. piyasada bir daireyi 50 YTL ye yapan var.acirim.cünkü 50 ytl ye yapilan tesisat beraberinde 500 ytl masrafgetiriyor.


Yazan : erdogan guney
email :texaslierdogan@yahoo.comTel : 05374544434

.:: Arastirmaya Git >
29.04.2005

.:: Donatı ::.
Bir mühendis ve inşatçı bir ailenin mebsubu olarak benim de  çevremde gözlemlediğim yapılarda bu donatıların az konulduğu yönünde bir intiba olduğu ve ne kadar çok olursa yapının o kadar sağlam olacağı yönünde ki yaygın kanı...Bunun; Projecisinden,inşaatçısına,kalfasına,elemanına kadar bilinçlendirilmesi gerekliliği ortadadır....


Yazan : Orhan Ekşi
email :orhaneksi@myway.comTel : 0532 595 69 35

.:: Arastirmaya Git >
26.04.2005

.:: Çelikleştirmeye Çalışmak! ::.
Şu resme bakıyorum da bu yapıyı betoname yaparak nasıl çelik yapı imal ederim diye düşünülmüş diyorum kendi kendime.donatı aralarını  ince bir kaynakla doldursak oldu sana çelik kesiti!
Yüksek beton sınıfları bu tarzda problemleri kısmen engelleyebilir,ancak en etkin çözüm bahsedildiği gibi artık her medeni ülke gibi bizim de çelik yapılar ve yapısal çelik endüstrisinde gelişmemiz.


Yazan : İhsan KIRBIYIK
email :ihsankirbiyik@hotmail.comTel : 05324001993

.:: Arastirmaya Git >
26.04.2005

.:: Mimar Mühendis Çelişkisi ::.
Öncelikle mimarlık firmasının bu asma kolon fikrini gayet yaratıcı buldum.Mimalar da zaten bunun için,yeni fikir ve dizaynlar için var.Ancak yapıyı bir canlı olarak düşünürsek ,siz çocuğunuzun bir zaafı olsun istermisiniz!Tamam statik olarak bunu düşünmüşler ve süreklilik kavramını bu noktada statik olarak aşmışlar.Ama neden yapıları zorlarız neden ! Benim şahsi fikrim bu enteresan kesit üstünde taşıdığı 2 katın zayıf noktası.
Linkte detay yok.Yapanlar da konunun bilincinde ve uygunluğu yönünde beyandalar.Ama her şey kağıt üstünde doğru diye afet de de doğru olacak değil ya.Statik olarak sağlam denilen bu kesit mimarın tutkusu nedeniyle bir yanlışa sebep olursa (yoğunluğu yüksek bir terminalde) can kaybını da statiğe bağlamak gerkir her halde.Doğanın gücünden korkalım ve yapıları zorlamayalım!


Yazan : İhsan KIRBIYIK
email :ihsankirbiyik@hotmail.comTel : 05324001993

.:: Arastirmaya Git >
23.04.2005

.:: Bence proje ölçüleri ile uygulama ölçülerine bakmalı ::.
Burada gördüğüm kadarıyla kiriş-köşe kolon birleşiminde sıkıntı doğmuş.
Kanımca demirci projeden aldığı ölçülerle demirlerini kesti kalıba gelince ölçüler öpüşmedi. Bu da piyasadaki bazı statik-betonarme hesap yapan programların hatası da olabilir. Ama arkadaşlarında dediği gibi usta bunu sorumlu mühendise iletmeliydi ki o mühendis arkadaş daha sık bir kontrol yapsa iş bu safhaya gelmeden hatanın nereden kaynaklandığı belli olurdu.
Proje yapan arkadaşlarında proje çözümünden sonra donatı çıktılarında ölçülerede dikkat etmelerini tavsiye ederim.
İyi çalışmalar...
"Hatanın telafi edilebilir ve bir kereye mahsus olanı makbuldür"
Tecrübe ; Hataların toplamıdır


Yazan : hilmi cüra
email :hlmcura@ekolay.netTel : 5359762155

.:: Arastirmaya Git >
23.04.2005

.:: Telafi edilebilir ama 1 kerey mahsus olsun ::.
Mevcut durum da diğer arkadaşların da belirttiği gibi kolon kalıbının kotunda hata yapılmış.Ve kalıp sökülmüş ortaya çıkan durum yine fark edilmemiş.Kat kalıbı başlamış
ve hata ben buradayım demiş. Meslektaşımıza yüklenmek de doğru değil Mühendisin görevi kontrol etmek.Demirci bağlamaya başlamış olabilir ama bir kirişi sökmek ve tekrar bağlamak fazla bir zaman ve emek sarf ettirmez. Budurumda yapılacak tek şey kolon betonunun üstünün kotunda kırılması ve demir işlerinin ondan sonra devam etmesi gerekir.
"Hatanın telafisi mümkün ve bir kereye mahsus olanı makbuldür" diyor ve tüm arkadaşlara az hatalı işler diliyorum.
Tecrübe yapılan hataların toplamıdır.


Yazan : hilmi
email :hlmcura@ekolay.netTel : 5359762155

.:: Arastirmaya Git >
22.04.2005

.:: detaylı bilgi ::.
Ben Erciyes Üniversaitesi son sınıf öğrencisiyim.Çelik şeritlerle yapıların onarım ve güçlendirilmesi hakkında bitirme ödevi aldım.bana bu konu hakkında detaylı bilgiler gönderirseniz çok sevinirim.Bu konuda gostereceginiz ilgi icin  simdiden tesekkur ederim.


Yazan : Tolga Gökhan Diri
email :tolgagokhandiri@yahoo.comTel : 05333424657

.:: Arastirmaya Git >
21.04.2005

.:: böyle birşey olamaz ::.
günümüzde bu tip hataları yok edebilecek teknolojiler mevcut.örneğin bu fotoda donatıları böyle bükmek daha zor bi iş olsa gerek.çünkü bunun yerine çiping denen bir uygulama daha sağlıklı ve kolay olabilirdi


Yazan : emre koç
email :emre_koc_@hotmail.comTel : 05055412631

.:: Arastirmaya Git >
16.04.2005

.:: çati su akitmasin ::.
Resimleri görünce dehsete kapildim ben gölcükten katiliyorum. Bu kadar saçma bir _sey görmedim ve aklıma su olay geldi biz gölcükte 16 adet bina yaptik ve allaha sükür hiç biri yikilmadi. Resimdeki bina bir deprem olsa ilk yikilacak binadir bizim binalarin sirri ni daha sonra yazabilirim. Belki simdi size aklima gelen olayi anlatayimda insaatlari ne mantiktaki insanlarin yaptigi anlasilsin
babam bir gün müteahhit bir arkadasinin 5 katli bir bina için temel attigini görür ve yanina gider yanina gittiginde ne görsün toprak 1 metre esilmis bu sekilde temel hazirlikleri baslamis .Bu olayi gören babam arkadasina gölcükte böyle temel atmanin tehlikeli olacagini ve mutlaka sert zemine ulasmasini söyler fakat arkadasinden aldigi cevapla  sok olur arkadasi babama su derslerde örnek olcaka cevabi vermistir 

"hasan bey temeli birak çatiya bak önemli olan çati akitmasin"

iste bu mantikla yapilan o bina ve binalar ve o kisinin yaptigi bütün binalar depremde yerle bir oldu ve binlerce insan öldü, okuyan bütün herkesin bu olayi iyi anlamasini insaat yapmanin temelden çatiya özen ve fedakarl1k isteyen bir sey oldugunu anlasin saygi ve sevgilerimle.


Yazan : orhan aktürk
email :gandaz@yahoo.comTel : 11111111111

.:: Arastirmaya Git >
13.04.2005

.:: çatılarda rüzgar yüküne karşı önlemler ::.
Merhaba
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmaktayım.
Rüzgarın yapı kabuğunda (özellikle çatılarda) etkisini araştırmaktayım.
Sizden istediğim firmanızın bu konuda ne gibi yaklaşımlarda bulunduğunu çok kısa olarak metinsel ve görsel anlamda bana yardımcı olmanız.
İyi çalışmalar


Yazan : selda can
email :seldacan79@yahoo.comTel : 05323837049

.:: Arastirmaya Git >
09.04.2005

.:: Very Good ::.
Dear Sir:

Congradualtions on your web site, I am not an engineer but a consultant to a Turkish developer. The information regarding Gaz Beton and other topics are great, Thank you very much for the education.

A S S A S S I


Yazan : Nassi Assassi
email :nassi@superonline.comTel : 05336572313

.:: Arastirmaya Git >
07.04.2005

.:: tünel kalıp ::.
tünel kalipla ilgili bir bitirme tezi hazırlıyorum. şantiyede uygulamali olarak yapılısını gormek istiyorum. pek fazla tunel kalıp insaati yapilmiyor. bu konuda bana yardimci olursaniz sevinirim.


Yazan : Özkan Yeniyürk
email :ozkanyeniturk@yahoo.comTel : 05327012695

.:: Arastirmaya Git >
05.04.2005

.:: Projeci arkadaslarin dikkatini cekmek istiyorum. ::.
x, y ve z istikametindeki elemanlari ( kirisler ve kolon) neden ayni
boyutlarda yapiyorsunuz ?

Demirler nasil yerlestirilecek bu bolgede ?

Hangisi icte hangisi dista kalacak ?

Lutfen beyler...santiyeyi zorlamayinizda daha kagit uzerindeyken
kendiniz
ayarlayiniz.

Uyguladigim projelerin cogunda bu hata var ve de cok zorlaniyorum.

Birbirini x / y yonlerinde kesen 80 / 50  kiris mesnetlerinde mesnet
ilavesi
olarak her iki yonde 9 ar adet 32 lik demir var. Mevcut demirleri de
dusunurseniz demirler arasinda cay kasiginin sapi girecek kadar yer
kalmamis


Altli ustlu koysam her iki kiristede z manivela kolu cok dusecek. Daha
ust
capli demir koymak da mumkun degil.

Peki nasil cozulecek bu problem ?

Betonu bu bolgeye cay kasigi ile bile yerlestiremezseniz.

Peki nerede TS 500 deki demirler arasindaki mesafenin minimum en buyuk
agrega capinin 1.33 kati ( 4/3) birakilmasi sarti ?

TS 500 uyumlu mu simdi bu proje ?

Bina onem katsayisi 1,4 olan bir yapiyi (okul) konvansiyonel ve her uc
istikamettede ayni kesitlerle tasarlamak ne kadar akilci ?

Sevgiler,
Cetiner Calis
Ins. Muh. ITU(TO Macka) 1962


Yazan : Cetiner Calis
email :cetiner_calis@kablonet.com.trTel : 333

.:: Arastirmaya Git >
04.04.2005

.:: Kolon ve Kiris Akslarinin Cakismamasi? ::.
Bu durumdaki bir kirişten gelen düşey bir yük eksantirik bir yük olarak
alınır.
İlave gerilmelere sebeb olur.
Eger bir düğüm noktasında  kiriş mesnet momentleri farklı ise gene
eksantriklik oluşur.
Kenar kolonlarda ve yatay deprem yüklerinde tüm kolonlar her zaman
eksantirik yüklere maruz kalır.
Mühendis her zaman eksantrik yükle karşı karşıya kalır  ona göre
gerilme hesabı yapar.
Bir mühendis statik hesap bilmeyebilir fakat mukavemet  hesaplarını
mutlaka bilmelidir.
Sisteme bakarak gerilmelerin ne şekilde dağılacağını bilmek zorundadır.
Bu şekilde çıkan sonuçları yorumlaması daha çok kolaylaşır.
Bir balkonda , bir süreksiz döşemede,bir istinat duvarında  hangi
tarafta ana donatının olmasını mühendisin bilmesi gerekir.
nerede basit mesnet nerede ankastre nerede mafsal  oldugunu  pratikte
bilmek zorundasınız.
En başta ön boyutlandırma yaparken  mühendisliğin  klası ortaya çıkar.


Yazan : Ali Özduran
email :ozduran1955@yahoo.comTel : 05333101010

.:: Arastirmaya Git >
02.04.2005

.:: Hazır Betonun Teslim Alınması ::.
Beton Dökümü Başladığında :

· Her transmikser irsaliyesini betonu basmaya başlamadan önce muhakkak kontrol edin, siparişinize uygun olduğundan, taşıma süresinin geçmediğinden emin olun.

· Kıvamını gözleyin ve gerekirse çökme deneyiyle kontrol edin; siparişinizden daha yüksek kıvamlı betonu geri çevirin. Daha kuru kıvamlı gelen beton için hazır beton firmasıyla irtibat kurun.

· Soğuk veya sıcak havalarda taze betonun sıcaklığını ölçün.

· Teslim edilen betondan, her biri ayrı transmikserden olmak üzere, TS 500'de belirtilen adetlerde küp veya silindir numune alın. Numuneler sayesinde hem birim ağırlıktan (beton miktarından) hem de sınıf dayanımından emin olacağınızı unutmayın.

· Numunelerinizi alırken, saklarken, kırdırırken ilgili standartlara uyun.

· Basınç deneyi sonuçlarını TS 500'e göre yorumlayın.

Deney sonuçlarını raporlandırın ve saklayın.


Yazan : Erdinç Özkara
email :erdincozkara@civilturk.comTel : 05322548313

.:: Arastirmaya Git >
02.04.2005

.:: görüş ::.
Bu resim ülkemizde mühendislerin ne kadar şantiyeye indiğinin göstergesi değil mi?


Yazan : Soner Kuzucu
email :sonkuzucu@yahoo.comTel : 05367257678

.:: Arastirmaya Git >
02.04.2005

.:: kolonu yapan ... ::.
kolonu yapan kontrol eden acaba 6 nokta derneğinin üyesi falan mı?diye bi soru aklıma takılıverdi...siz ne dersiniz mühendis arkadaşlarım:)))


Yazan : tufan kurban
email :kurbantufan@yahoo.comTel : 5337790207

.:: Arastirmaya Git >
02.04.2005

.:: Stabilite ::.
Yukarıda ki güçlendirme kavramını inceledim. Stabiliteyi perdelerle alıyorsunuz oda güzel.. Ama adama sormazlarmı günümüzde hala 1. ve 2. derece deprem bölgelerinde neden hala prefabrik yapı yapılıyor diye!!! Bir sorumda prefabrik yapıların hesabını yapam mühendis arkadaşlara ; siz bu büyük açıklıktaki çatı makasının çerçeve düzlemine dik yöndeki stabilitesini nasıl alıyorsunuz? Çelikte biz çaprazlara anca kurtarıyoruz, gelin görün ki prefabrikte durum öyle değil gibi. Makasın stabilitesi nasıl alınır? o sistemi yukarda bir şekilde bağlamanız lazım gelen kuvvet direkt olarak kolana oradanda temele intikal etmeli. Uclarına çimento şerbeti doldurulmuş aşıklarla çerçeveye dik yönde makaslardan gelen kuvvet alınamaz ve rijit bir diyafram oluşturamazsınız!!! Sözde prefabrik birliği bunun önlemini almalı, aksi taktirde yapılan bütün prefabrik sanayi türü yapılar büyük risk altında demektir. Aklınızı başınıza toplayın sayın prefabrikçiler, depremde pekintaşın tesisi başına çöktü hala akıllanmadınız degilmi, Aferin sizlere!!!


Yazan : Mehmet BOZA
email :mboza@e-kolay.netTel : 212 593 93 27

.:: Arastirmaya Git >
02.04.2005

.:: Kutlamak istiyorum ::.
merhabalar...
Arkadaslarım beni sap volkan diye tanırlar.Böyle güzel örneklerle sitenizi  daha güzel hale getirdiginiz günden beri Sap'ı daha iyi ögrenmemi sagladınız..
Saygılar.
Sap Volkan


Yazan : VOLKAN KANKA
email :v_peker@hotmail.comTel : 05552831053

.:: Arastirmaya Git >
01.04.2005

.:: Memleketimden Mutayt (!) Manzaraları !!! ::.
Bu ufak gösteriyi kim hazırlamışsa eline yuregine saglık. Türkiye 'deki  mutaytlerin(müteahhitlerin) pek cogunun ortak bakis acisini yansitmis. İsteyen herkesin, meslekten olsun olmasin, okur-yazar olsun olmasin (!), yesil kart (saglik karnesi) alir gibi muteahhitlik karnesi alirsa, bu manzaralara da sasmamak gerekir.


Yazan : Mehmet Soran
email :meh_sor@hotmail.comTel : 0-212 522 1861

.:: Arastirmaya Git >
01.04.2005

.:: Daha cok adam oluruz! ::.
Bu ülkede söz yapı denetim firmaları, kontrol mercileri projeci büroların projelerine saldıracaklarına işlerini doğru dürüst yapsalar bu manzaralar yaşanmaz ama kim kimi dinler bu ülkede. Herşey çıkarlar üzerine kurulmuş, Allah sonumuzu hayır etsin ne diyelim , daha çok adam oluruz!


Yazan : Mehmet BOZA
email :mboza@m-ofis.com.trTel : 593 93 27

.:: Arastirmaya Git >
01.04.2005

.:: Devlet, Millet, Odalaramız Herkes Utansın, Şu halimize ::.
Arkadaşlar gülüyoruz ağlanacak halimize..... Ne zaman bu ülkede bir tane müteahhit kalmazsa mühendis yada mimar olmayan işte o zaman düzeliriz... Kim bilir bu sadece olmayacak duaya amin gibi bir şey... İlkokul mezunları müteahhitlerin yanında üniversite mezunu pırıl pırıl meslektaşlarım böyle harcanıyor... Devrim gerek arkadaşlar, gerçekten ciddi bir devrim gerek....


Yazan : Mehmet BOZA
email :mboza@e-kolay.netTel : 212 593 93 27

.:: Arastirmaya Git >
29.03.2005

.:: Tesisat kolonu... ::.
Bu yine iyi.

Benim başımdan geçen şu ;

Mal sahibi su tesisatçısına diyor ki :" Bu kırım işleri çok fena. Beton atılmadan önce bir çözüm bulalım"

Tesisat elemanı da 10 cm. çapındaki pis su giderini 3 kat boyunca kolonun içinden etriyelerin ortasından aşağıya sallıyor. Beton atılırken oynamasın diye de pvc boruyu bir güzel kolon donatılarına tel ile bağlıyor...





Yazan : Taylan Turan
email :terzaghius@yahoo.comTel : 0.232.4422421

.:: Arastirmaya Git >
29.03.2005

.:: kalorifer bacası ::.
merhaba
buna benzer sorunlarla bir kaçkez karşılaştım  sizin sorununuz 6. kattaki bacaları yapım aşamasındaki uygulamada baca tuğlalarının ara derzlerinin tam olarak harçla doludurulmamıştır. çözüm 6.kattaki bacaların yıkılıp doğru bir şekilde işlenmesi
        not:kireçsiz harçla uygulumalar her zaman daha iyi sonuç verir.


                                                      seyhan akbulut
                                                      YAPI USTASI


Yazan : seyhan akbulut
email :seyakb@yahoo.comTel : 05324869872

.:: Arastirmaya Git >
28.03.2005

.:: laminant parke ::.
sayın yetkili
önce böyle hizmet yaptığınız için sizleri tebrik eder başarılar dilerim.
tabandan ısıtmalı kalorifer sisteminde yer kaplaması olarak 
laminat parke kullanılabilirmi ? bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. selamlar

Civilturk.com Not:
Şu anda yerden ısıtmalı bir ofiste 2 yıllık laminant parke kaplaması üzerindeyim.Herhangi bir sorun yaşamıyoruz.

Lamine ya da Masif Parke de ise genleşme-büzülme riski olabilir. Bilgisi olan paylaşırsa ben de memnun olurum.
Saygılar
Erdinç Özkara (İnş. Müh.)


Yazan : mustafa kizirgil
email :mkizirgil@firat.edu.trTel : 0 532 784 46 64

.:: Arastirmaya Git >
28.03.2005

.:: kalorifer bacası ::.
          MERHABA.
APARTMANIMIZIN 4. KATINDA OTURUYORUM. KALORİFER YAKTIĞIMDA 6. KATIN  ŞOFPEN BACASINDAN DUMANLAR ÇIKIYOR.DELİKLER AYRI OLMASINA RAĞMEN PROBLEM ÇÖZÜLMEDİ AYRICA HEMEN YANINDAN ANA  GİDİŞE DELİK AÇIP KULLANMAK İSTEDİM YİNE 6. KATTAN ÇIKTI.O KATTAKİ AKTARMALARINDAMI PROBLEM,NE YAPMALIYIZ?
SAYGILARIMLA. 


Yazan : bülent talay
email :vole35@mynet.com Tel : 0232 3458066

.:: Arastirmaya Git >
27.03.2005

.:: su bazlımı- tiner bazlımı? ::.
iy günler
ben evimin içini saten boya ile boyattırmak istiyorum fakat boyanın su bazlımı tiner bazlımı  olmasına kar veremedim.benim için uzun ömürlü, siline bilmeli  olmalı.
şimdiden teşekkür ederim.


Yazan : ümit acar
email :ghostfun@mynet.comTel : 05359299791

.:: Arastirmaya Git >
26.03.2005

.:: Acı gerçeklerimiz ::.
Sorunlarımızı bir parça dile getiren sizlere çok teşekkürlerimizi sunarım... Tüm meslektaşlarıma önerim mesleğimize sahip çıkalım ve bunu bir dayanışma içerisinde sürdürelim... Bu dayanışmanın temeli meslek odamızın çalışmalarından başlıyor.  ben bursa adına bu konuda çok rahat olduğumuzu ve saygıdeğer oda yönetimimizi bu konuda gösterdikleri mücadele sebebiyle kutluyorum. Umarım diğer illerde de bu gerçekleşir.
Saygılarımla


Yazan : Tamer İŞLER
email :t_isleri@yahoo.comTel : 02242252717

.:: Arastirmaya Git >
25.03.2005

.:: betona su verin iyidir.kalıba iyi yerleşir.ya sonra? ::.
hazır betona su verin iyidir..beton erken biter kalıbada çok iyi yerleşir...herkes evine erkenden gider...beton firması da başka bir betona yetişir..betonu döken taşeron da para kazanır...ama sonra?


Yazan : Özgür Taşkıran
email :otaskiran06@yahoo.comTel : 0.532.6307078

.:: Arastirmaya Git >
24.03.2005

.:: Modeka İş Merkezi Mimari Bürosuna Sorduk! ::.
Modeka İş merkezinin mimarisi fotoğrafta göründüğü gibidir.
Kolon unutulması ya da kesilmesi söz konusu değildir.
Proje ile ilgili detaylı bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.matu.com.tr/matu/matmenu.asp?menu_id=15

Matu Mimarlık ile yazışma:

Sizden öğrenmek istediğim bu imalat projesine uygun bir imalat mıdır?
Statik hesapta bu durum göz önüne alınmış mıdır?

Matu Mimarlık:
Evet alınmıştır ve projesine uygun bir imalattır.


Saygılarımla
Salih Z. PEKİN
Mimar e.s.a. paris


Yazan : Erdinç Özkara
email :erdincozkara@civilturk.comTel : 05322548313

.:: Arastirmaya Git >
23.03.2005

.:: beton suyu ::.
betonun suyunuiyi ayarlamadıysanız prizde gecikme olur ve ıslanan ahsap malzeme deforme olur nekadar destek yapsanız yeterli olmaz.


Yazan : osman aslan
email :asos217@mynet.comTel : 05055640070

.:: Arastirmaya Git >
23.03.2005

.:: fax00218.21.3351078 tripoli ::.
hallo good daey
am may nam is shaban rmadan from libya  menager company
almadedalsaid in libya


Yazan : shaban rmadan
email :almadedalsaid@yahoo.comTel : 00218.214.7686

.:: Arastirmaya Git >
23.03.2005

.:: eh mühendisler ::.
günümüzde dürüst çalışan mühendis bulmak çok zor.iyi bir mühendis asls böyle bir hata yapmaz yapılan hatayıda bu şekilde telafi etmez.....


Yazan : osman aslan
email :asos217@mynet.comTel : 05055640070

.:: Arastirmaya Git >
23.03.2005

.:: sorunu kaynağında çözmek ::.
Konu ile ilgili yorumlara aynen katılıyorum üzerine ekleyecek fazla birşey yok ancak bence bu soruna yol açmamak için betondan önce kiriş içine boru yerleştirmek yada kirişte boşluk bırakmak yine kiriş kesitini zayıflattığından bence doğru değil. Bunun yerine  temel kotunu  30 cm daha derine indirilip temel üzerinde 30 cm lik bir dolgu bölgesi oluşturarak tüm tesisatların buradan geçmesini sağlamaktır. Saygılar


Yazan : Suat Yıldırım
email :suatyildirim@evci.com.trTel : 0 358 5136510

.:: Arastirmaya Git >
23.03.2005

.:: min c-30 sınıfı hazır beton ::.
Malesef ülkemizde bu tür sorunlarla sıklıkla karşılaşmaktayız.Bir mühendis arkadaşımın Brüt beton kullanımıyla ilgili tavsiyesi çok güzel ama brüt beton 15-25 çakıl malzemesinin kullanılmadığı beton türüdür sadece .Yukarıdaki resimde bence bürüt betonda pek işlev görmez.Bence bu tür sorunları işin en başında yani proje hesaplanması esnasında çözmeliyiz.Mühendis arkadaşlarıma tavsiyem statik projeleri hesaplarken yüksek dayanımlı beton sınıflarını tercih ederlerse ki bana göre dürabilite kavramının da çokca bahsedildiği bu günlerde projeler min C-30 sınıfı hazır betona göre çözülmeli.Kesitler için gerekli min donatı oranları azalacak ve donatı aralıkları da artacaktır dolayısıyla betonun kalıba işlenebilirliği de kolaylaşacaktır.Ayrıca binalarımızında minimum servis ömrü  de artacaktır.


Yazan : ERALP İŞLER
email :eralpisler@yahoo.co.ukTel : 505 295 11 54

.:: Arastirmaya Git >
23.03.2005

.:: teşekkürler ::.
sevgili Erdinç bey
Hazırlamış oldugunuz animasyon, yurdumun ne yazıkki en acı gerçegi şakayla karışık inşaat sektöründeki yanlışlıkları tiye almışsınız...
bizlerese aglanacak halimize gülmek düşüyor...


Yazan : nergiz malkoc
email :nergizmalkoc@yahoo.comTel : 0216. 6514389

.:: Arastirmaya Git >
22.03.2005

.:: Güzel bir açı ::.
Mesajları beğendim.
Ama bundan ders çıkaracak bir zihniyet henüz ülkemizde mevcut değil.


Yazan : Necmi Gür
email :necmigur@yahoo.comTel : 05325335645

.:: Arastirmaya Git >
22.03.2005

.:: Teşekkürler ::.
  Çok güzel ve sorunlarımızı iyi dile getiren bir çalışma hazırlamışsınız.
  Deveye boynun eğri demişler o da ne tarafım dğru ki demiş.
  Ama sahildeki deniz yıldızlarını kurtaran adam misali birbirimizin hatalarını birbirimizi rencide etmeden,kırmadan, ama gerektiğinde tatlı sert davranarak düzeltmeli ve gerekli uyarıları yapmalıyız.
                  Teşekkür ederim.


Yazan : Ahmet Altınel
email :a_altinel@yahoo.comTel : 0 228 315 58 00

.:: Arastirmaya Git >
21.03.2005

.:: bu sadece bir tanesi ::.
genelde eksik donatı hatalarına rastlanırdı ama şimdi yanlış yerleştirilmiş kirişler ,boyutları farklı kirişler vb çok yapılıyor.bence bunun nedeni deneyimsizlik ve denetimsizlik.


Yazan : özkan aktag
email :ozkanaktag@yahoo.comTel : 05363746159

.:: Arastirmaya Git >
21.03.2005

.:: öneriler ::.
bina baslangici icin kanalizasyon tesisatinın yeri önemlidir. genelde bos bulunan yere veya arsa girisine yapılıyor.ancak önemli olan SUYUN GELİSİ DEGİL GİDİŞİ COK ÖNEMLİDİR.daha sonra sehir kanalizasyonuna baglanırken sorun cıkarmaması icin yol ile seviye aynı duruma gelmelidirki baglanırken cukur icinden bir m.derinlikten baglantı yapilsin ve akma rahat saglansın.Kanaldan tuvaletlerin gelecegi bölüme cekilen yatay cap 1500mm boru (10 daire) metrede 1 cm meyil verilerek konursa sorun cıkmaz.bu olay daire iclerinde metrede 2 mm ye kadar düser.Dikey ana kolon borusu ileyatay kolon borusu birlesiminde cift 45 derece dirsekler kullanılmalı. 90 derecelik dirsekler her zaman sorun yaratiyor.cokda tamir yapiyorum.Pis su tesisatında süzgec vegiderlerde kesinlikle GIRTLAK BORUSU kullanmayın. cabuk yıpranır ve tamiri nereye kadar cekilmisse kırılıp yeniden konulması gerekir. boru harici kullanilan malzemeler;  1500*1000 catal  daire ayırımına  100*100 catal ,100*50 catal banyo ve lavabo ayırımına lavabolar ve yer süzgeci icin 50*50 catal kullanılır.diğerleri ise dirseklerdir.100*45, 50*45 dirsekler lavabo cıkıslarına adaptör conta konulmalı. boru ve dirsekler arası kesinlikle cıontalı olmalıdır.İC TESİSATA GELİNCE ,ic tesisat bina girisinde ana vana konmak suretiyle baslar.her daire icin su sayacları ve vanalarını takmakla devam eder. ic tesisat 10 daire icin 40lik boruyla baslar. daire girişleinde 3/4 boruyla ayrılır sayaca giris yapilir.sayac kurulur ve daire icinde 3/4 boru  3/4*1/2 redüksüyonla  yarım parmak boruya dönüsür.  2 adet sohben giris cıkıs, 2 adet banyo batarya icin, 2 adet lavabo icin, bir adet tuvalet muslugu, 1 adet asma rezervuar, 2 adet mutfak bataryası icin, 1 adet camasır makina muslugu icin, 1 adet bulasık mak.muslugu icin,gerekirse bir adet balkon muslugu icin İC DİSLİ DİRSEK  kullanılır.batarya yerlerinde iki dişli arası 15.5 cm veya 16 cm kuralına uyulur. sıcak su daima so tarafa soguk su ise daima sag tarafa gelmelidir.borunun ters gelme durumlarında köprü kavisler kullanılmalıdır.TUVALETLERİN KOKU YAPMAMAMASI İCİN  ana kolon borusunun bina üzerine cıkarilarak havalanması saglanmalıdır. bazı arkadaslar bina icinde bırakıyorlar.


Yazan : erdogan güney
email :texaslierdogan@yahoo.comTel : 05374544434

.:: Arastirmaya Git >
20.03.2005

.:: seri is yapmak için ::.
Ise baslamadan önce ekiplerinizi temin edin.
Uygulama projelerinizi kontrol edin.
Malzeme teminini düzenli yapin.
Santiye sahasini düzenli kullanin  gelisigüzel stok yapmayin.
Is düzenini  sistemli kurun yapacaginiz bir is digerine engel teskil etmesin.
Hava sartlarini  mutlka hesaba katin.


Yazan : ali özduran
email :aliozduran@mynet.comTel : 05424144097

.:: Arastirmaya Git >
20.03.2005

.:: Insani ve Malzemeyi Egitmek ::.
Bu cesit imalatlara herzaman rastlanmaktadir. Problemin kaynaginda uc unsur var. 1- Proje Muhendisi 2- Uygulama Muhendisi 3- Kontrol Muhendisi.. Bu uc grup ta okumus/yazmis ve meslek yemini etmis insanlardir. Biraz daha duyarli olup kendilerini yetistirmeye gayret etseler bu cesit problemler ile karsilasilmaz zannediyorum. Yonetmelik ve standartlar hazirlanirken akilda tutulan bir sey vardir: Bu hazirlananlari Muhendisler uygulayacaklardir. Standartlar hazirlanirken Fen kurallari gozetilir, ulkenin icerisinde bulundugu ekonomik durum degil ( ozellikle AB ye girmek icin 30 yidir caba sarfeden bir ulkede ). Biz eger ayni dusunce yapisiyla hareket edersek, betonarme yapilarda yapilan yanlislar aynen diger yapi tiplerinde de karsimiza cikacaktir. Yonetmeliklerde bulunan asiri yaptirimlar sonucu meydana gelen turlu problemleri, yeni tip malzeme uretimi ile bertaraf etmek te mumkun olduguna gore; zannediyorum ki butun problem omuzlarimizin ustunde tasidigimiz seyin farkinda olmakta yatiyor.

Saygilar,


Yazan : ERKAN SAMHAL
email :erkan@shamhal.comTel : 0533 386 65 82

.:: Arastirmaya Git >
19.03.2005

.:: Eğitim Şart ::.
    Etriyelerin alttan bağlanmaması, uygulamada en sık karşılaştığımız sorunların başında geliyor malesef, öncelikle demirci ekiplerinin eğitimini sağlamak en mantıklı yol gibi gelse de ,ülkemizde bunun gerçekleşmesi mümkün görünmüyor.Bir dolu üç boş zihniyetine sahip demirci ekipleriyle her zamanki gibi teknik elemanlar karşı karşıya geliyorlar.


Yazan : M.Fatih İLERİ
email :ilerifatih@gmail.comTel : 05363269548

.:: Arastirmaya Git >
19.03.2005

.:: Eğitim Şart ::.
    Etriyelerin alttan bağlanmaması, uygulamada en sık karşılaştığımız sorunların başında geliyor malesef, öncelikle demirci ekiplerinin eğitimini sağlamak en mantıklı yol gibi gelse de ,ülkemizde bunun gerçekleşmesi mümkün görünmüyor.Bir dolu üç boş zihniyetine sahip demirci ekipleriyle her zamanki gibi teknik elemanlar karşı karşıya geliyorlar.


Yazan : M.Fatih İLERİ
email :ilerifatih@gmail.comTel : 05363269548

.:: Arastirmaya Git >
19.03.2005

.:: ::.
SAYIN NİHAT BEY
LAMİNE PARKELERİN ALTINA SERİLEN ŞİLTE LERİN ISI İZALASYON ÖZELLİKLERİ VAR.ÇEŞİTLİ ŞİLTELER VAR VE BUNLARIN İZALAYON ÖZELLİKLERİ FARKLI FARKLI.
AYRICA KULLANACAĞINIZ LAMİNE NİN KALINLIĞI  DA BURADA ETKEN .10 mm DEN 16 mm KADAR LAMİNE PARKELER VAR.
bİZİ ARARSANINIZ.DAHA DETAYLI BİLGİ VEREBİLİRİZ.


Yazan : SAHRAPARKE
email :İinfo@sahraparke.com.trTel : 0216 4202924

.:: Arastirmaya Git >
18.03.2005

.:: çelik yapı ::.
Her ne kadar betonarmenin avantajları olsa da bu tip yapılarda kesinlikle çelik kons. taşıyıcı sistem kullanılmalı diye düşünüyorum. Öğrenciliğimde staj yaptığım 4. Levent İş Bankası Kulelerinde uygulamada pek çok zorlukla karşılaşıldığına ve hataların sonradan tamirat ve güçlendirme çalışmalarıyla düzeltilmeye çalışıldığına şahit oldum. Bu yüzdendir binanın avrupanın en yüksek betonarme binası  olması. Bizden başka hiçbir ülkede bu tür imalatlar betonarme yapılmıyor. Hala bu konuda ısrarcı olup hatalı/kötü imalatların yapılması iliginçtir. Betonu ne kadar akışkan ve küçük agregalı yaparsanız yapın sorun tamamen çözülemiyor.


Yazan : Derya Akbay Balta
email :deryakbay@gmail.comTel : 0.212.3560460

.:: Arastirmaya Git >
18.03.2005

.:: kaynak ::.
bilgi güzel ama kaynagi belirtmemissiniz. ben söyliyim
Kaynak:YAPI (Köksal ÖZCAN)


Yazan : mahmut bural
email :mahmut_bural@hotmail.comTel : 2121545

.:: Arastirmaya Git >
18.03.2005

.:: .. ::.
binanın statik hesabında göze alınmış bir hataya benzemiyor. çünkü üstteki kolon alttaki konsolu taşıyarak çekmeye çalışıyor. kolonlar basınca çalışan yapı elemanlarıdır.


Yazan : ali yalçın
email :alyyalcin@yahoo.comTel : 0

.:: Arastirmaya Git >
15.03.2005

.:: yenişehir ::.
Elinize sağlık. Pissu teis ve taşıyıcı borulurı için beton sınıflarıda eklenmeli .


Yazan : nuri Karabulut
email :mevlane33 @ mynet.comTel : 03243273300

.:: Arastirmaya Git >
14.03.2005

.:: Kolonlardaki Max. Kaçıklık ::.
Bu konuyu iki açıdan ele almak gerekebilir.

1- Mimari açıdan bu kaçıklık bir problem yaratacak ise ( ki hazır
banyo, mobilya vesair ihtiyaçlarını karşılanması gereken otel gibi binalarda
ciddi problemler yaratabilir ), önceden üzerinde anlaşılmış bir KABUL
KRİTERLERİ metni olmalıdır. Ülkemizde ve yurtdışında ( özellikle ) bu
herzaman üzerinde durulan ve dikkat edilen bir konudur. Burada önemli
olan artı/eksi mesafelerin kabul sınırlarıdır. Mimarlar ve kullanım
açısından başka bir bağlayıcılığı yoktur. Değerlere uyulması için kontrol
mekanizmasının da çok mükemmel çalıştırılması gerekir. Nitekim, yapılan
imalattan dönüş düşüncesi çare olmamalıdır.

2- Yapısal açıdan kolon kaçıklığı herzaman problem çıkarmayabilir. Bu
konuda ülkemizdeki yönetmelik ve standartlarda herhangi bir sınır değer
verilmemektedir. Esasen; bu biçimde bir sınır değer verilmesinin pratik
ve teknik bir mantığı da yoktur zaten. Bir kolonun çeşitli etkiler
altında kapasitesinin hesaplanması bir çok parametreye bağlıdır ve farklı
tip yapılarda farklı değerdeki kaçıklıklar kolona farklı yükler
verirler. Dolayısıyla bu durumlarda bir genelleme yapılması sözkonusu olmaz
diye düşünüyorum. Bununla birlikte yönetmeliklerde verilen ve kolon
yapısal çözümü için kullanılan minimum dışmerkezlik değerinin ( 15 mm + 0.03h
), kaçıklığı sınırlamada bir maksimum değer olabileceğini düşünmek pek
yanlış olmaz fikrindeyim. Kaldı ki TS500-2000 ' BİNA DAYANIMININ
SAPTANMASI' başlığı altındaki 14.Bölümde: Yapım sırasında, malzeme
dayanımlarının güvenilir biçimde saptanabilmiş olması durumunda; malzeme
katsayılarının beton için 1.3 ve BÇ için 1.1 değerine kadar düşürülebileceğini
ifade etmektedir. Aynı paragrafta: Taşıyıcı elemanların ve döşeme
kaplamasının değerleri ile duvarların boyutları ile birim hacim ağırlıkları
da doğru olarak hesaplara yansıtılmış ise, yapı güvenliğinin analitik
değerlendirmesinde, sabit yük katsayısı 1.4 yerine 1.2 olarak alınabilir
denmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki: Bu tip değerlendirme
yapabilmeniz için; binanın yapım aşamasındaki yapısal hesapların ( özellikle
deprem hesabı ) ciddi olarak gerçekleştirilmiş, projenin doğru uygulanmış ve
beton üretim ve döküm aşamalarının kayıtlı olarak tutulmuş olması
gerekmektedir. Bu tip durumlarda mühendis, her zaman güvenlik yönünde
kalmalıdır, maliyet tarafında değil...

Kısacası şahsi fikrim: Yaklaşık ( 15 mm + 0.03h ) değerine kadar olan
kaçıklıklarda yapısal bir sıkıntının gerçekleşmeyeceği, TS500 ünde bu
konuda ( kaçıklık ile ilgili herhangi bir madde olmamasına rağmen ),
yapım sonrası değerlendirme ile ilgili olarak, kaliteli inşaatlarda malzeme
ve yük katsayılarının azaltılabilmesi konusunda cevaz verir görünümünde
olduğu söylenebilir. Bu durum, kaçıklığı değerlendirecek mühendise bir
dfereceye kadar rahatlık vermektedir ki böyle de olmalıdır.

Daha büyük boyutlu kaçıklıkların mevcut olması durumunda; bu
kaçıklıkların yapıya etkisi, kesinlikle ya münferit olarak  veya yapının tamamı
için hesap yapılarak kontrol edilmelidir.

İyi Çalışmalar Dilerim,

ERKAN ŞAMHAL
İnş.Yük.Müh. İ.T.Ü.-1989


Yazan : ERKAN ŞAMHAL
email :erkan@shamhal.comTel : 333

.:: Arastirmaya Git >
14.03.2005

.:: teşekkürler ::.
çalışmalarından dolayı emeği geçen kişilere teşekkür ederim. İNŞ. MÜH. şahin çetin çelebi


Yazan : Şahin Çetin ÇELEBİ
email :sahcet1071@mynet.comTel : 05053497437

.:: Arastirmaya Git >
14.03.2005

.:: Parke Altı Şilte ::.
Parke altı şiltesi laminat parkelerin altında kullanılır. Parkeyi hem nemden korur hem de darbe türündeki seslerin bir alt kata geçmesini engeller.

Parke sektöründe yaşanan haksız rekabetten dolayı parke üretici ve satıcıları, parke altında 3 mm. polietilen şilte veya metalize polietilen şilte yerine 1,5 mm. veya 2 mm. PE şilte kullanmaktadırlar. İdeal olan 3 mm. polietilen şilte veya 2 mm. metalize, 2 mm. filmli polietilen köpük levhanın kullanılmasıdır.


Yazan : Erdinç Özkara
email :erdincozkara@civilturk.comTel : 05322548313

.:: Arastirmaya Git >
14.03.2005

.:: Parke altına 2cm ısı yalıtım olur mu? ::.
Laminant parke altına 2cm ve üstü kalınlıkta yalıtım malzemesi yerleştirmek risklidir.Parkenin taşıyıcılığı olmadığından üstündeki yükler parkede sehime neden olabilir.

Çözüm : Piyasada Depron olarak da bilinen 2mm-3mm-6mm kalinliklarinda yogunlugu yuksek sert ısı yalıtım malzemeleri bulunmaktadır. Isı Yalıtımı için Parkelerinizin altina bu malzemeyi kullanabilirsiniz.

Bulmakta zorlanirsaniz;
Umut İzolasyon- Ali Germili :0532 633 36 06


Yazan : erdinç özkara
email :erdincozkara@civilturk.comTel : 05322548313

.:: Arastirmaya Git >
12.03.2005

.:: Lamine parke nereye döşenir ::.
Şimdiye kadar araştırdığım sitelerde, lamine parkenin zemini olarak hep betondan(şap) bahsediliyor. Ancak ben şap üstüne ısı yalıtım malzemesi (2 cm kalınlığında) konduktan sonra parkeyi döşetmek istiyorum. Lamine parke ince olduğundan direkt betona temas etmesini istemediğimden, ısı yalıtım malzemesi üzerine döşenmesinin daha iyi olacağını düşünüyorum. Böyle bir sistemin uygulanabilirliği konusunda bilgi hiç bir sitede bulamadım. Bu konuda beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler....


Civilturk Not: Parke Uygulaması ile ilgili bilgileri siteye ekledim aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Laminant Parke Uygulaması


Yazan : Nihat Soyer
email :soyern@cayelibakir.comTel : 0464 5446430 (348 dahili)

.:: Arastirmaya Git >
09.03.2005

.:: Kınıyorum!!! ::.
Bu fotoğraflarla karşılaşınca aklıma ilk gelen genelleme yapmak istemiyorum ama inşaat sektörünün ne kadar basit ve sorumsuzca ele alındığı aklıma  geldi. Bu projeyi kontrol eden hiç kimse olmadımı? su giderleri için temel kirişlerinin kırılamayacağını düşünen yada söyleyen hiç mi?kimse olmadı, bu işi yapanlar bu kadar bilgisiz ve sorumsuzlar mı?yani. bu şekilde bilgi ve uygulama eksiği ile yapılan bir binadan ne bekleyebiliriz ki.. Bu şekilde devam edildikçe daha çok insanlarımız ölecek ve maddi ve manevi zarar göreceklerdir ve bu kişiler yüzünden bütün inşaat ailesinin ismi zarar görecektir.
İnsanların geleceği ile bu kadar kolay oynamaya kimsenin hakkının olduğunu zannetmiyorum!!!

Ferudun Özek
Gazi Üniversitesi
(Yapı Eğitimi Bölümü
3. sınıf Öğrencisi)


Yazan : Ferudun Özek
email :ferudunozek@hotmail.comTel : 05358857870

.:: Arastirmaya Git >
09.03.2005

.:: tez ödevim var ::.
merhaba;adım selçuk. yıllık bir yüksek öğretim de okuyan  seramik bölümü öğrencisiyim.sizden bir isteğim olacak.
----piyasadaki  mukavemeti en yüksek karonun,fiziksel-kimyasal özelliklerini
    araştırın diye,bir tez ödevim var.bana bu konuda yardımcı olursanız çok  mutlu olurum.


Yazan : selçuk alkan
email :ropby10@mynet.comTel : ------

.:: Arastirmaya Git >
09.03.2005

.:: Alçı Sıva Teknik Şartnamesi ::.
15.5 - Alçı Sıva :

Alçı sıva, standartlarave alçı şartnamesine uygun alçılarla yapılacaktır.

Alçı, suya katılarakharç elde edilecek, alçıya su katılmayacaktır. Alçı harcında,mukavemetinin azalmaması için, su miktarı, alçı ağırlığının % 80'i geçmemelidir.

Sıva işlerinde özellikleçabuk sertleşen alçılar kullanılacaktır. Harç prizinin geciktirilmesiistendiği takdirde, alçıya ait malzeme şartnamesindeki esaslara uyulacaktır.

Alçı sıva mevcut kaba sıvaüzerine ortalama (5 - 7 mm.) kalınlığında tahta mala ile yapılacak vemastarına getirilecektir. Düzgün beton tavanlarda perde ya da kolon yüzeylerinde,alçı sıva; herhangi bir alt sıva yapılmaksızın ortalama 1,2 cm. kalınlığındayapılır. Ancak doğrudan doğruya beton yüzeylere alçı uygulanmadan önce,yüzey tel fırça ile iyice temizlenmeli, yağ kalıntıları ve pisliklertemizlenmelidir. Sıva yüzeyinin parlak olması istendiğinde galvanizli malaile perdahlanacaktır. Daha parlak bir yüzey elde etmek için keçe kaplı malakullanılacaktır.



Yazan : erdinç özkara
email :erdincozkara@civilturk.comTel : 05322548313

.:: Arastirmaya Git >
07.03.2005

.:: sap2000 ::.
sitedeki sap 2000 uygulamalarının olduğu kısım çok yararlı olmuş.ben şuanda sap2000 kursunada gidiyorum bu örnekleri uygulayarak dahada hızlanıyor ve pratik yapmış oluyorum herşey için teşekkürler


Yazan : emre koç
email :emre_koc_@hotmail.comTel : 05055412631

.:: Arastirmaya Git >
06.03.2005

.:: Ek Lento Bilgisi ::.
Lentolar en az 20cm olmali.
Ya da
lento yuksekligi=L(Aciklik) x 0.15 olacaktir.
Yani aciklik = 3m icin Lento 3x0.15 =0.45 metre yuksekliginde olacaktir.

Lento donatisi : Minimum 4 Q10 , Q8/25cm etriye olmalidir.


Yazan : Erdinç Özkara
email :erdincozkara@civilturk.comTel : 05322548313

5. Sayfa
Sayfalar :  1    2    3    4    5    6    7   
 
Copyright © erdinç özkara